picture provided by post creator

Reviews

Maak zelf een afspraak via de agenda of bel 06 22 55 86 05

Wil je ook reageren met jouw ervaringen, laat dit dan per e-mail weten. Bedankt voor je bijdrage!


“Toen ik bij Sonja Grandia kwam was ik helemaal uitgeput, lichamelijk en geestelijk. Mijn bloedwaardes toonden aan dat er allemaal tekorten waren ontstaan. Ze heeft op een kundige en professionele wijze alles in kaart gebracht en een behandelplan op maat gemaakt. Het heeft zijn vruchten afgeworpen: ik ben op dit moment in de laatste fase aangekomen en het gaat goed met mij. Mijn traject heeft ongeveer 9 maanden geduurd. Sonja heeft een rustige en duidelijke aanpak wat heel fijn is, daardoor weet je waar je aan toe bent, waar je samen naar toe werkt en daar neemt ze alle tijd voor. Ook dat ik in het buitenland woonachtig ben, was geen enkel probleem voor het consult, onderzoekstesten of voedingssupplementen die ik nodig had voor mijn traject. Het behandelplan was op dat gebied ook op maat, echt geweldig! Ik kan Sonja Grandia van Grandia Health Support zeer aanbevelen! Orthomoleculaire behandelingen zijn helaas prijzig maar laat je daar niet door afschrikken want het gaat in etappes en het is het dubbel en dwars waard! Sonja gaat op zoek naar de disbalans die door wat voor redenen zijn ontstaan in het lichaam en je werkt samen naar de oplossing, daardoor voel je je gehoord, gezien en serieus genomen met je lichamelijke klachten en dat is echt heel fijn! Heel erg bedankt Sonja voor de afgelopen maanden waar je mij mega geholpen en gesteund hebt bij alle processen. Heel veel dank!”

Renate


“Mijn man en ik hebben ieder individueel een behandelingstraject gevolgd waarin Sonja met grote deskundigheid, aandacht en passie ons heeft begeleid. Na een consult stuurde Sonja direct de samenvatting met het advies/richtlijnen per e-mail toe, zodat we dit nog eens rustig na konden lezen. Sonja reageert snel en to the point op vragen, ook die achteraf opborrelden. Ik heb Sonja als integer, liefdevol en zeer betrouwbaar ervaren! Ik vind haar ondersteuning een onmisbare aanvulling op de reguliere geneeskunde!”

Peter en Elly Hasselman


“Via twee collega’s, die zeer positief waren, ben ik terecht gekomen bij Sonja. In eerste instantie voor mijn dochter die vaak buikpijn had. Ze heeft uitgebreid een gesprek gehad met Sonja. Sonja is heel geduldig en staat open voor alles. Ze heeft supplementen gekregen en het hielp om de buikpijn minder te laten zijn. Daarnaast adviezen om beter en gezonder te gaan eten. Toen ben ik zelf gegaan, had veel hoofdpijn en obstipatie. Ook hier was veel aandacht en na de suppletie werd het beduidend minder. Daarna om af te vallen begonnen met het 3care programma. Het hielp zeer goed maar was soms wat lastig in te passen in mijn dagschema. Ik vind Sonja erg prettig, ze heeft veel verstand van haar vak, is rustig en niet uit op geld verdienen. Ze wil je oprecht helpen en dit geeft een heel prettig gevoel. Als er iets was kon ik haar altijd appen en beantwoord ze je vragen en denkt mee. Supplementen staan snel klaar wanneer je ze nodig hebt (handig in tasje). KORTOM: zeer aan te bevelen en zeer goede resultaten, een tevreden mens!”

Krokus en Sanna


“Vanwege klachten zoals eczeem, vermoeidheid, darmklachten, gewrichtspijn e.d. hebben mijn man en ik, op advies van familie, een afspraak gemaakt bij Sonja. Er ging werkelijk een wereld voor ons open! Wat heeft Sonja, met haar grote kennis op gebied van voeding, ons veel uitgelegd. Rustig, geordend, open, eerlijk, geduldig… Ze neemt echt de tijd!
Mijn man heeft een ontlastingsonderzoek gehad, waaruit bleek dat hij last heeft van parasieten. Een grote veroorzaker van genoemde klachten. Na een pittig traject van dieet en natuurlijke antibiotica, kreeg hij de verrassende uitslag dat de parasieten weg zijn! Ook de klachten zijn zeer verminderd.
Na allebei 3 consulten te hebben gehad, proberen we zelf een weg te vinden en vast te houden aan de nieuwe eetgewoonten met supplementen. Daarbij staat Sonja altijd open voor vragen en advies. Ons advies is: Heeft u bepaalde klachten, twijfel niet en maak een afspraak! U zult er geen spijt van krijgen!”

Jan en Diny Korsuize


“Toen ik een half jaar geleden bij Sonja kwam had ik veel last van buikklachten, vermoeidheid en regelmatige periodes van medisch onverklaarde verhoging/koorts. Eigenlijk kwam ik vrij moedeloos binnen, met het idee van ‘niet geschoten, altijd mis’ – ik had ten slotte al veel andere therapieën geprobeerd en ik liep er nog steeds mee rond. Sonja nam uitgebreid de tijd om naar mijn klachten te luisteren, naar wat ik al geprobeerd had, naar wat er zoal speelde in mijn leven. Daarna volgden uitgebreide metingen bij haar in de praktijk, ontlastingsonderzoek en bloedonderzoek. Op basis van dit alles kreeg ik goed onderbouwde informatie en adviezen over wat de probleemgebieden waren in mijn lichaam, welke voeding en supplementen mijn lichaam nodig zou hebben om te herstellen en welke voedingsstoffen ik beter voor bepaalde tijd kon vermijden vanwege voedingsintoleranties. Het was even volhouden, maar al na een paar weken ging ik me duidelijk beter voelen en inmiddels zijn mijn buikklachten zo goed als verdwenen, heb ik veel meer energie en helemaal geen last meer gehad van verhoging. Ook op de tests is een duidelijke verbetering van waarden zichtbaar. Het traject bij Sonja heeft mijn verwachtingen dan ook ver overtroffen. Iedereen die zich niet lekker in zijn lijf voelt zou ik dit gunnen!”

Karen Hilverda


“Hartelijk dank voor de deskundige en vriendelijke begeleiding om mij een gezondere leefstijl eigen te maken. Mijn klachten zijn Artritis Psoriatica. Ik ben daarvoor al jaren onder behandeling bij een specialist. Na 20 jaren van intensief medicijngebruik werd het effect van de medicijnen steeds minder en was ik genoodzaakt aanvullende medicijnen te gebruiken met veel bijwerkingen.
Ik besloot een andere weg te kiezen en te proberen via voeding en leefstijl aanpassing de medicijnen te vervangen of te verminderen. Sonja heeft mijn conditie geanalyseerd en kwam tot de conclusie dat, agv het medicijngebruik, mijn lichaamsconditie sterk kon worden verbeterd.
Middels haar advies heb ik diverse aanvullende vitamines/mineralen gebruikt en mijn voeding aangepast. Als gevolg hiervan kon ik mijn medicijngebruik al na 2 weken verminderen en voelde ik mij aanzienlijk beter. Na een kuur van ruim een half jaar is mijn medicijn gebruik geminimaliseerd en mijn gewicht structureel 5 kg lager. Mijn conditie is nu goed en ik ben nu gewend aan aangepaste voeding. De komende tijd probeer ik mijn medicijngebruik verder te verminderen.
Ik wil iedereen met medische klachten aanbevelen om via voeding en leefstijl aanpassing te proberen het medicijn gebruik te verlagen met als gevolg een veel betere conditie van het hele lichaam en kwaliteit van leven.”

Henk Oost


“Drie jaar geleden kampte ik (vrouw van 54 jaar) met allerlei klachten, waarvan de oorzaak niet achterhaald kon worden. Spierklachten, neurologische klachten. Een en ander werd steeds heftiger, waardoor ik in de ziektewet belandde en ook alledaagse dingen niet meer kon uitvoeren. Ik had voortdurend zeer heftige pijnen in mijn hele lijf. Door een fysiotherapeut ben ik getipt om naar een orthomoleculair therapeut te gaan. Zo ben ik bij Sonja terecht gekomen. Zij heeft heel helder uiteengezet wat het behandeltraject inhield. Dat het lang zou duren. En dat de overgang er waarschijnlijk ook mee te maken had (als trigger). Mijn darmen zijn volledig gereset, en voorzien van goede bacteriën. Dat werd aangevuld met specifieke orthomoleculaire middelen. Dit heeft ertoe geleid dat alle ophopingen die er op celniveau waren, en die ervoor hebben gezorgd dat mijn lichaam al die nare klachten ontwikkelde, compleet weg gehaald zijn. Deze therapie bij Sonja, samen met een goede aanpak van een Mensendieck therapeut, heeft ertoe geleid dat ik alweer anderhalf jaar compleet klachtenvrij ben! Het voelt alsof ik een tweede start heb gemaakt! Ik ben enorm dankbaar en blij! Wat ik verder ook belangrijk vind, is dat Sonja christen is (net als ik), en daarom geen occulte behandelingen uitvoert.”

Ingrid R.


“Een zeer positieve ervaring met Grandia Health Support. Sonja haar uitleg is heel duidelijk, ze denkt goed mee en advies is eerlijk. Gewaardeerd en blij dat ik meer inzicht in mijn klachten heb gekregen. Dank, Sonja!”

A.


“Via de sportschool werd ik doorverwezen naar de osteopaat en van de osteopaat de tip gekregen om naar Sonja Grandia te gaan. Na het invullen van de vragenlijst begon m’n reis in het Orthomoleculaire. Eenmaal begonnen, en waar een huisarts niet zou achter komen, met een bodyscreening bleek ik dus overtraind te zijn en dat m’n lichaam in onbalans is. Als je denkt dat je als persoon met sporten, het onregelmatig werk, goed eet en dan ook nog les geeft in de Bootcamp goed bezig bent, maar integendeel. Ik kreeg het advies om de handrem erop te zetten en gewoon aan de wandel te gaan of rustig te gaan fietsen, alles op sportgebied op een laag pitje. Met een fecestest krijg je ook wat meer duidelijkheid over de bacteriën in je darmen en met supplementen is veel op te lossen mits het aanslaat. Nu 8 maanden later herstellende met behulp van de voorgeschreven probiotica eet ik nog meer plantaardig en geen dierlijke zuivel én geen onregelmatige werktijden meer. Veel verbeterd met de test en bekend waaraan ik als persoon nog meer aan kan werken. Je hebt maar één lichaam… Tot nu toe bedankt voor de vele hulp, tips, de orthomoleculaire diëtiste niet te vergeten en tot gauw. Sonja Grandia is in mijn ogen een aanrader voor wat ze allemaal voor haar klanten doet en dat waardeer ik.” 

Herman Larijn


“Al jaren heb ik last van darmklachten en ben ik altijd vermoeid. Heb bij de reguliere artsen veel verschillende diëten, fysio-afspraken enzovoort aangeboden gekregen. Echter niks bleek te helpen. Via via hoorde ik over Sonja haar praktijk. Ze is kundig en diagnostiseert geen aannames, zoals ik dat hiervoor gewend was. Sonja legt duidelijk uit wat er aan de hand is en wat we er mee kunnen gaan doen. Verder was het voor mij heel fijn dat bijna alle afspraken telefonisch konden worden gedaan, in verband met het verre reizen vanuit het noorden. Het is fijn dat ze ten alle tijde beschikbaar is via de mail en whatsapp en antwoordde dan ook spoedig. De candida, waar een deel van mijn probleem zat, is volledig weg na dit traject. Ik ben nu in de laatste fase aangekomen waarin we het herstel van mijn darmbioom ondersteunen, zodat we de bereikte resultaten behouden. Bedankt Sonja voor de goede zorg! Ik beveel u Grandia Health Support aan.”

Nienke Salomons


“Al vanaf mijn negentiende (ik ben nu 36) kamp ik met darmklachten die eigenlijk gedurende de jaren alleen maar verergerden. Binnen het reguliere circuit werd er met behulp van een colonscopie een zogenaamde lymfocytis colitis gevonden, maar hoe men dat kon behandelen, wist men niet goed, dus met een flink arsenaal ontstekingsremmers werd ik weer naar huis gestuurd. De ontstekingsremmers werkten juist averechts en gaven een flinke toename van klachten waarop ik ermee stopte en er een zoektocht volgde in de hoop toch verbetering van klachten te ervaren. Uiteindelijk kwam ik via mijn osteopaat bij Sonja terecht en dat was een verademing. Ze is ontzettend kundig wat betreft de darmen en daarbij is ze niet van de aannames, maar worden al haar hypothesen getest door middel van uitgebreide diagnostiek. Hieruit volgde er ontzettend veel informatie en stelde ze ook direct een duidelijk plan van aanpak op. Inmiddels heb ik deze fase achter de rug en ben ik bezig mijn darmmillieu weer op te bouwen. Mijn klachten zijn enorm verbeterd en waar er eerst sprake was een ‘lekkende darm’, is die door de behandeling weer helemaal hersteld. Een resultaat waar ik ongelooflijk blij mee ben. Ook wat betreft mijn hormonale huishouding moest er het een en ander verbeterd worden. Dat dat effect heeft gehad, weet ik wel zeker, want ik ben al snel daarna zwanger geworden en nu inmiddels 12 weken onderweg, iets waar we ongelooflijk blij mee zijn. Wat ik verder als heel prettig heb ervaren tijdens de behandeling bij Sonja, is dat ik haar ten alle tijde kon mailen met vragen en daar volgde al snel reactie op. Daarbij heeft ze mij ook laten inzien dat mijn sportieve ambities en het vele trainen ook zorgden voor stress voor mijn lijf en darmen en dat dit ook averechts werkte. Door deze inzichten heb ik ook in mijn leefstijl aanpassingen kunnen doen, die het proces in positieve zin hebben versneld. Ik ben Sonja ontzettend dankbaar voor alles waar ze mij mee geholpen heeft.”

Anouk


“Al langere tijd had ik last van vermoeidheidsklachten en hoofdpijn. Bij de huisarts kwam ik niet verder en moest ik ‘er maar mee leven’. Gelukkig ben ik toen bij Sonja terecht gekomen, die wel moeite in mijn gezondheid wilde steken. Uiteindelijk bleek dat er van alles aan de hand was met mijn darmen en de vermoeidheid en hoofdpijn was daar aan gelinkt. Dankzij Sonja’s hulp zijn mijn darmen weer gezond geworden en heb ik ook geleerd hoe ik ze gezond kan houden. Ik voel me zo veel fitter nu dan een jaar geleden! Sonja helpt niet alleen bij het ontdekken en oplossen van het probleem, ook leert ze je om zelf de signalen van je eigen lichaam te herkennen zodat je weet wat je moet doen om jouw eigen lichaam te helpen wanneer er klachten ontstaan. Daarnaast heb ik ontzettend veel geleerd van Sonja over gezondere voeding en gezonder leven in het algemeen. Als je klachten hebt waar je maar niet verder mee komt, neem dan contact op met Sonja! Ik weet zeker dat zij kan helpen.”

Deborah Noordermeer


“Mijn Osteopaat gaf aan goede ervaringen te hebben in de samenwerking met Sonja en dat het mogelijk ook voor mij goed zou zijn om eens met haar te gaan praten. Het intakegesprek verliep heel prettig met begrip en respect. Al langere tijd zat ik niet lekker in mijn vel. In de reguliere geneeskunde kwam ik daarmee niet verder, want echt hele specifieke klachten of vragen had ik niet. Wel was ik vaak moe, niet energiek en had ik regelmatig buikpijn boven in mijn buik. Sonja startte met een uitgebreide intake en een scan, waaruit het behandelplan volgde. Door het hele systeem van darmen, lever, hormonen en hersenen te bekijken en stuk voor stuk aan te pakken kwam ik er onder andere achter dat ik een glutenintolerantie heb. Door deze gluten te vermijden, de darmen aan te pakken, supplementen te nemen en kleine leefstijlaanpassingen te doen zit ik nu, een klein jaar later, weer veel prettiger in mijn vel en weet ik waar ik controle op kan houden. Wat ik aan dit hele traject vooral heel fijn vond, is dat mijn situatie serieus genomen werd. Ik kan iedereen aanraden een afspraak te maken om te kijken wat Sonja voor je kan betekenen!”

Desiree Plaisier


“Al mijn hele leven, sinds mijn 14e en ik ben nu 65, leef ik met de ziekte van Crohn. In al die jaren heb ik al heel veel dokteren en alternatieve therapeuten gezien en medicatie gehad. Met wisselend succes. In februari 2021 ben ik bij Grandia Health Support gestart met een behandeling waarbij alles erop gericht is om mijn eigen darmsysteem te versterken en weerbaar te maken. Het resultaat is erg positief. De testresultaten bij mijn IBD arts zijn verrassend positief. Ik heb geen medicatie nodig en voel me fit. Vol vertrouwen ga ik nu de laatste fase in van de behandeling bij Grandia Health support. Dank je wel voor de prettige en deskundige begeleiding.”

Wim van Hattum, Zwolle


“Een vriend van mij belde mij en zei: “Jij moet eens langs Sonja.” Nou, dan doe je dat natuurlijk… 😉
Sinds 2010 is er bij mij de ziekte van Bechterew geconstateerd waardoor het kraakbeen in mijn bekken en wervelkolom langzaam verbeent. Dit is door een reactie van mijn lichaam op ontstekingen die daar zitten. Door deze ontstekingen heb ik dagelijks enorm veel pijn en kan ik mij vaak moeilijk bewegen. Nu is in december 2010 ook onze zoon geboren en ik verlangde eigenlijk maar één ding: op een dag te kunnen voetballen en stoeien met hem. Maar dat ging natuurlijk niet. 

Ik ging heel sceptisch naar Sonja toe, omdat de reumatoloog mij niet verder kon helpen dan het voorschrijven van pijnstilling en het checken van de ontwikkelingen. Maar Sonja vertelde: “Ik wil kijken naar de oorzaak van de ontstekingen.” Dat heeft ze gedaan. Nu ben ik een half jaar verder en ik ben verbaasd hoe goed het gaat. Ik kan voetballen en stoeien met onze zoon. 
De kosten zijn hoog (iets wat Sonja vanaf het begin al duidelijk maakt) vanwege onderzoeken en geadviseerde supplementen…maar mijn gezondheid is het meer dan waard. Dankbaar dus voor die vriend die belde… 😉”

Patrick v.d. Laan


“Ik was altijd moe. Ik heb verschillende onderzoeken via de huisarts gehad. Uit bloedonderzoek bleek dat ik te kort aan ijzer had en mijn schildklier werkte traag. Ik heb kuren voor de ijzer gehad en tabletten voor de schildklier. Het heeft mij voor een korte tijd geholpen. Daarna was ik weer moe. Terug naar de huisarts weer een kuur gekregen. Maar de moeheid bleef terug komen. Vorig jaar kwam ik Sonja tegen (ik ken Sonja ook van Splinter) ik vertelde haar dat ik nog steeds moe ben ondanks de kuren die ik via de huisarts had gekregen. Vorig jaar oktober 2020 een afspraak met Sonja gemaakt. Uit onderzoek blijkt dat ik last van mijn darmen heb, wat ik nooit had geweten. Volgens het door Sonja opgestelde behandelplan moest ik sommige producten vermijden. Sonja heeft een duidelijk stappenplan gemaakt. Nu zo’n half jaar verder voel ik dat het beter met mij gaat. Moeheid is veel minder aanwezig. Ik voel mij fitter, gezonder en daarnaast ben ik me ook vooral bewust van wat ik eet. Dankzij advies van Sonja en haar duidelijke planning voel ik mij veel beter in mijn vel.“

Nadia Perdaan


“Ik ben rond de 60 en ik wil gezond oud worden. Als je naar de huisarts gaat, ga je meestal omdat je klachten hebt. Als je een gezondheidscheck wil, kijkt de huisarts je bloed en je bloeddruk na, en als je geen overgewicht hebt, ben je gezond. Sonja heeft speciale meetapparatuur waarmee ze de functies van je lichaam kan checken. Ook worden er monsters opgestuurd naar een lab. Ze geeft o.a. voedingsadvies aan de hand van de resultaten. Ik weet waar ik aan moet werken en in deze stressvolle tijd is extra aandacht voor je lichaam geen overbodige luxe. Stress kan overal gaan vast zitten zonder dat je er erg in hebt. We hebben het afgelopen jaar wat verbeterpunten behandeld en het is de bedoeling dat we een jaarlijkse check doen. Het geeft mij een veilig gevoel. Dank je wel Sonja!”

José de Jong


“Ik ben erg blij met de hulp die ik van Sonja gekregen heb bij het herstel van de balans in mijn lichaam na de gevolgen van lekkende borstprothesen. Sonja heeft mij stapsgewijs geholpen en steeds duidelijk uitleg gegeven over wat er gaande is in mijn lichaam. Na een jaar supplementen en dieet ben ik van vrijwel al mijn klachten af en voel ik mij weer fit.”

Annemieke de Jong


“Vanuit mijn netwerk kreeg ik positieve verhalen over Sonja en haar werkwijze te horen. I.v.m. vermoeidheidsklachten in de nasleep van een burn-out heb ik me bij Sonja gemeld. Sonja heeft een duidelijke, gestructureerde werkwijze, waardoor snel duidelijk wordt waar het probleem zit. Haar vakkennis en haar vermogen om dit op een heldere manier uit te leggen, maken dat je als leek ook goed doorhebt wat er aan de hand is. Verder heb ik me enorm op mijn gemak gevoeld doordat Sonja open, geruststellend en hartelijk is. En het belangrijkste: ik heb weer energie en voel me stukken beter dan voor het traject bij Sonja.”

A.


“Na 6 jaar lang vermoeidheidsklachten te hebben gehad, waar volgens artsen ik maar mee moest leven, heb ik na de behandeling van Sonja weer volop energie en maak ik goede nachten! Het traject is veel werk, maar het levert enorm veel resultaat. Daarnaast krijg je kennis waar je je hele leven nog baat bij hebt en waarmee je goed voor je lichaam kunt zorgen. De directe aanpak van Sonja in combinatie met haar expertise en de nodige schop onder mijn kont heeft mij dus op meerdere vlakken ontzettend geholpen!”

Mirthe v. Turennout


“Met slaap- en energieproblemen ging ik dit najaar naar Sonja. Nu ben ik drie maanden verder en slaap beter en voel me fitter. Het meest positieve aan de benadering van Sonja vind ik dat zij duidelijk al de opties voorlegt en de keus vervolgens totaal bij mij liet. Ik voelde me volkomen vrij om tests wel of niet te doen, supplementen wel of niet te nemen. Sonja is een prettige vrouw die absoluut kennis van zaken heeft.”

AdH


“De afgelopen jaren heb ik van alles geprobeerd om van mijn buikklachten af te komen. Naast buikklachten zat het ook hormonaal niet helemaal goed. Ziekenhuis in en huisartsenpraktijk uit, het werd er niet beter op. Steeds meer was ik op zoek naar iets of iemand die verder keek naar de klachten, en wilde beginnen bij de veroorzaker. De eerste keer bij Sonja merkte ik direct dat ze verder keek dan de huisarts, en benoemde ze mogelijke veroorzakers waarvan ik gelijk wist dat ze wel eens gelijk zou kunnen hebben. Zo deden we verschillende laboratoriumtesten en op basis daarvan nam ik supplementen en waren we bezig met de darmtherapie. Stukje bij beetje voelde ik mij steeds beter, maar het was haast niet te geloven.. Maar omdat de rest van mijn leven hetzelfde bleef, wist ik dat het wel moest komen door de darmtherapie. Naast de supplementen en afspraken, gaf Sonja me ook tips mee die inzicht gaven in hoeveel stress ik onbewust had, of welke voedingsmiddelen er op welk tijdstip kunnen bijdragen aan goede nachtrust. Dit zijn kleine voorbeelden die een groot verschil voor mij hebben gemaakt. Zonder meer kan ik zeggen dat ik een groot gedeelte van mijn oude ‘leven’ weer terugheb. Haast geen opgezette buik, weinig buikpijn en ook na de lunch kan ik nog werken en studeren, zonder buikklachten of vermoeid te zijn. 
Ondanks dat ik vaak licht eigenwijs was, en dacht dat het zo wel goed was, liet Sonja altijd zien dat het toch nóg beter kon. Naast de hulp voor mijn klachten, voelde het ontspannen en vertrouwd om langs te komen. Het gevoel dat je écht met je gezondheid aan de slag gaat en er naar je geluisterd wordt, dat had ik vanaf het eerste moment.”

L.G.


“Ik ben onder de indruk van de kennis van de orthomoleculaire therapeut. Ook welke resultaten dit voor mij heeft. Voor diverse klachten zoals vermoeidheid, waarbij het reguliere ziekenhuis laat weten dat ik er mee moet leren leven, zijn er wel degelijk opties voor verder onderzoek. Jammer dat deze niet erkend worden en het dus niet (of een klein gedeelte) wordt vergoed. Maar na een diagnose en een behandelplan zijn er wel oplossingen mogelijk!! Goed werk!”

Don


“Sonja, bedankt voor je begrip, fijne begeleiding en geduld gedurende het hele traject. We hebben heel wat aan kunnen pakken en ik voel mij stukken beter. Ik heb er veel aan gehad; het heeft mij o.a. doen realiseren dat ik pas op de plaats moet maken en meer voor mijzelf moet zorgen. Dat lukt inmiddels redelijk, alhoewel het alweer lastiger wordt naarmate je je beter gaat voelen. Mijn contact met jou heeft mij bewogen verder te kijken dan de reguliere geneeskunde en heeft doen inzien wat de functie van ons lichaam is, wat het zelf kan, eventueel mist aan stoffen en wat supplementen als aanvulling daarin kunnen doen.” 

Yvonne Hulsman


“Ik heb al zo’n 30 jaar last van darmklachten, buikpijn en vermoeidheid. In de loop der jaren heb ik zo af en toe geprobeerd daar iets aan te doen: huisarts, diëtiste, veganistisch eten. Het hielp allemaal wel wat, maar de klachten waren nooit helemaal weg. Wat wel steeds duidelijker werd, was dat mijn klachten te maken hadden met voeding. Het lukte me echter niet om te achterhalen om welke voeding het ging. Toen Sonja mij vertelde dat ze gespecialiseerd was in darmtherapie, werd de stap voor mij om het tóch nog eens te gaan onderzoeken, wat lager. Haar principe van ‘meten is weten’ sprak me aan. Beginnen bij de basis en daarna steeds een stapje verder onderzoeken. Het werd een lang traject waarin er allerlei laboratoriumtesten zijn gedaan en waarna ik veel supplementen heb genomen om mijn darmen van parasieten te ontdoen en zo gezond mogelijk te maken. Ik voelde me daardoor steeds beter en energieker. Omdat de pijnklachten hiermee nog niet helemaal weg waren, is er verder getest, heb ik eliminatiediëten gevolgd en werd uiteindelijk duidelijk dat mijn lichaam niet tegen fructose kan. Het was een lang traject, wat niet altijd makkelijk was om vol te houden. Door alle testen en supplementen was het ook niet goedkoop. Toch ben ik blij dat ik het gedaan heb. Na al die jaren heb ik meer energie en weet ik eindelijk welke voeding mijn klachten veroorzaakt. Gedurende dit hele traject legde Sonja alles steeds duidelijk uit, was ze zeer betrokken en stimuleerde ze mij om het vol te houden en om zelf stappen te (blijven) zetten naar zo gezond mogelijk leven.”

A.


“In november 2019 ging ik voor het eerst naar Sonja. Op de website had ik al gelezen wat de therapie inhield maar Sonja kon dat nog heel duidelijk toespitsen op mijn situatie. Ik was al lange tijd moe, had last van stress en ontstekingen en ik wist dat het beter kon worden. Het is een intensief traject geweest, met hogere kosten dan ik had gedacht (niet dat Sonja duur is, maar als je veel moet resetten in je lijf zit daar een kostenplaatje aan) maar zo de moeite waard. De vermoeidheid is weg, mijn darmen werken normaal en ontstekingen zijn verdwenen. Daarnaast heb ik veel geleerd over eetgewoonten, voeding in het algemeen en wat het met je lichaam doet in het bijzonder. Rond de zomer 2020 was mijn traject afgerond. 
Ik kan iedereen aanraden om te gaan. Je mag (eigenlijk: moet) het jezelf gunnen om eens in de zoveel tijd met Sonja je leef- en eetgewoonten door te spreken en te ervaren waar verbetering nodig is. Sonja: dank voor je aandacht, betrokkenheid en professionaliteit.”

Eveline


“Na een lang traject bij het ziekenhuis en na het smeren van vele tubes (hormoon) zalf zijn we gelukkig bij Sonja terecht gekomen. Onze zoon van 6 jaar had veel last van eczeem en buikpijnklachten. We wisten niet precies wat ons te wachten stond maar het op een natuurlijke en lichaamseigen manier oplossen van de klachten trok ons enorm aan. Toen we begonnen bij Sonja wisten we niet hoe ingrijpend de veranderingen waren die we op basis van de testen en de scan zouden moeten gaan doorvoeren. Geen melk, ei, gluten en hazelnoten meer en dagelijks meerdere momenten waarin er natuurlijke supplementen ingenomen moesten worden. Toch hebben we doorgezet en zijn we dit traject aangegaan. Sonja heeft gedurende dit traject altijd voor ons klaargestaan in woord en daad en ons geholpen dit vol te houden en tot een goed en positief einde te brengen. Onze zoon is nu eczeem vrij, zeer gezond en fit en kan weer ei en gluten eten. Hier zijn we enorm blij en dankbaar voor en was het soms pittige traject volledig waard!”

Fam. Havenaar


“Al jaren heb ik last van mijn darmen en heb ik van alles geprobeerd. De laatste jaren wilde ik niet meer verder dokteren maar de klachten bleven. Omdat ik steeds grieperig en moe was naast mijn darmklachten kwam ik via via bij Sonja terecht. Sonja heeft mij op van alles getest en daar kwamen onder andere darmparasieten naar voren. Nu een klein jaar later zijn de parasieten weg en voel ik mij weer goed. Ik heb een stuk meer energie en minder darmklachten. Ik heb veel geleerd over voeding en ik heb de goede werking van supplementen ervaren. Het was een intensief traject maar het was het zeker waard.”

Daniëlle


“In maart 2020 kwam ik bij Grandia Health Support met darmklachten. Ik kreeg supplementen en ging op dieet, nadat er bij mij allergieën voor bepaald voedsel werden geconstateerd. Dit moest ik een aantal maanden volhouden. De spijsvertering werd langzamerhand beter en mijn darmklachten zijn na 3 maanden aanzienlijk verbeterd. Als ik nu terugkijk, merk ik dat ik ook emotioneel en psychisch stabieler ben geworden. Het werd dus een totaalplaatje. De behandeling hier is to the point, maar het vergt zeker ook inspanning van jezelf. Zowel jij als de therapeut werken samen aan een gezamenlijk doel. En het vergt tijd. Je moet even geduld hebben. Ook moet je rekening houden met de kosten. Concluderend vind ik mw Grandia een goede en realistische therapeut die kennis van zaken heeft, en die je ook van tevoren vertelt hoe de behandeling en het kostenplaatje er uit gaan zien.” 

Just de Roever


“Paar jaar geleden het eerste contact incl de Multiscan. Gaf toen aan nieuwsgierig te zijn naar de werking van de supplementen, zeg maar “Sonja kreeg het voordeel van de twijfel”. Inmiddels weet ik meer en is twijfel geheel verdwenen. Best een lang traject geweest met vele supplementen, maar met een prima resultaat! Soms voelde ik me wel een middeleeuwse gifmenger: pillen en capsules slikken ging prima maar zelf je brouwsel maken van poeder mengen met water viel soms niet mee. Maar het eindresultaat vergoedt alles. Sonja vind ik zeer deskundig met een duidelijke uitleg, alle tijd nemend. Het fijne vond ik dat er een vertrouwen ontstaat in haar deskundigheid en met het genoemde eindresultaat, is dat vertrouwen zeker niet beschaamd. Boeiend vond ik ook hoe orthomoleculaire zorg het oppakt waar de reguliere geneeskunde stopt. Zou wensen dat er meer erkenning zou komen, zeker ook bij zorgverzekeraars. Ook huisartsen zouden eens langs moeten komen; komt misschien nog…”

Jan Ravesloot


“In 2019 was ik een tijd in het buitenland geweest, waar ik niet erg gezond kon eten. Toen ik in het najaar terugkwam, bleek dat een funest effect op mijn gezondheid te hebben gehad: ik werd ziek, hoesten, verkouden, geen energie etc. En het ging niet over, ook niet na 2 maanden. De dokter kon niks voor me doen, omdat het een virus was. Mijn lichaam kon het gewoon niet meer overwinnen. Toen kwam ik bij Sonja terecht, daar kwamen vitaminetekorten aan het licht, en ik kreeg een voedingsprogramma mee. De omschakeling viel niet mee, maar het resultaat mag er zijn. Ik ben nu van mijn moeheid af, ben afgevallen (wat me eerst ook niet meer lukte…), ben helemaal niet meer ziek of verkouden. En ik had allerlei medicijnen nodig voor mijn luchtwegen, waaronder inhalators en antihistaminica, en die heb ik nu ook helemaal niet meer nodig, ik ben volkomen medicijnvrij! Dit was een bonus waar ik niet op gerekend had, ik ben ontzettend blij. Ik kan nu fietstochten maken met mijn man, wat ik al jaren niet meer kon.”

Emilie 


“Al jarenlang had ik last van schimmelklachten. Hiervoor ben ik al een aantal keer bij verschillende therapeuten geweest, maar niets bleek echt te helpen. Totdat ik bij Sonja op gesprek kwam! Ze heeft mij onder de loep genomen en gekeken naar mogelijke oorzaken, ook in overleg met andere therapeuten. Zij was de eerste, in een hele rit van behandelaren, die voorstelde om naar mijn ontlasting en darmflora te kijken, en wat bleek: daar zat iets niet helemaal lekker! Na een lang traject van metingen, supplementen en hele fijne ondersteuning van Sonja heb ik veel vooruitgang geboekt. Aansluitend hebben we ook een hormonentest gedaan omdat niet alle klachten waren verdwenen, en ook hiermee zijn we aan de slag gegaan. Ik zie in de aanpak van Sonja in veel gevallen zoveel meerwaarde dan de reguliere zorg, omdat ze écht naar het complete plaatje kijkt in plaats van enkel de symptomen onder de loep te nemen. Ik ben Sonja heel erg dankbaar, en hoop dat ze naast mij nog veel andere mensen kan bijstaan in het aanpakken van gezondheidsklachten. Kortom, twijfel niet en ga bij haar langs! Het kan je alleen maar veel goeds en inzichten brengen.”

Nina Uiterwijk


“Nadat ik al jarenlange vage klachten had kwam ik via via bij Grandia Health Support uit. Sonja heeft een zeer gedegen onderzoek gedaan, ‘meten is weten’ kwam hierin duidelijk naar voren. Voor mij is het echt helder geworden omdat er met zuivere labaratorium proeven bevestigd werd dat er in mijn geval een darmproblematiek uitkwam. Dit heeft veel duidelijkheid gegeven maar ook best veel energie gekost. Bij mij kwam er uit dat ik een zeer uitgebreide intolerantie voor voedingsmiddelen én een schimmel in mijn darmen had, ik heb een maand veel moeten laten door het weglaten van veel soorten voeding, maar ook door het moeten slikken van veel supplementen. Ik ben nu een half jaar verder, klaar met de supplementen en ik mag al weer veel meer soorten voeding.

De darmtherapie aan de hand van onder andere het slikken van supplementen vraagt veel, heel goed opletten en bewustzijn en zelfdiscipline. Dit valt niet mee, maar het is te doen omdat het een overzichtelijke tijd is. Ik bedoel hiermee de mentale tijd en energie die het kost. Bijwerkingen van de supplementen heb ik niet bemerkt omdat het door Sonja zeer verantwoord wordt opgebouwd.

Ik voel mij een stuk beter, uit de testen blijkt dat de therapie werkt. Kortom, een aanrader om Sonja als therapeut in te zetten.”

Annabel Vrieze


“Halverwege vorig jaar besloten mijn vrouw en ik om Sonja te vragen om ons eens door de molen te halen want: meten is weten! Wij hadden al langer de behoefte om anders te gaan leven. Wat betreft eten dan, maar wisten niet goed wat en hoe? We zagen in eerste instantie op tegen het maken van keuzes en hadden het idee dat we anders eten niet lekker zouden vinden, maar ook dat we het toch niet vol zouden houden etc, etc… Zeker voor mij was dat belangrijk want ik was gek op gebak en andere zoetigheden.

Uiteindelijk hebben we samen de knoop doorgehakt en dus Sonja gebeld voor een afspraak. Uit onze testen bleken er voldoende redenen om over te gaan op 3Care en na de 2e testen werden we pas echt enthousiast. Deze nieuwe levensstijl bleek ons echt op het lijf geschreven. Simpel te volgen en met heerlijke recepten. De kilo’s vlogen eraf en we voelen ons nu fitter en daarmee ook beter. Sonja, hartelijk bedankt voor de mooie gesprekken en de deskundige adviezen. We blijven 3Care gebruiken!” 

Cees & Roelie


“Ik heb sinds 2008 last van ontstoken netvliezen (in beide ogen) en ben daar meerdere keren voor behandeld met Kenacort injecties, druppels etc. Onder behandeling geweest in Nijmegen en nu in Utrecht. Inmiddels ook twee staaroperaties gehad, maar telkens komen de ontstekingen terug.

In 2016 werd er na het nemen van een biopt uit mijn longen bevestigd dat het sarcoïdose betrof die de netvliesontstekingen veroorzaakten. In 2018 besloot het UMC in Utrecht mij te gaan behandelden met prednison stootkuren. Ze waren van mening dat daarmee de ontstekingen onder controle konden worden gehouden. Helaas werd ik er erg verstrooid en moe van en kon geen hele dagen meer werken. Daarop werd door de artsen besloten over te gaan naar Methotrexaat. Maar de vermoeidheid bleef. En er werd ontkend dat het aan de medicijnen zou liggen. Op gegeven moment kon ik nog maar halve dagen werken en ik werd doorverwezen naar de internist. Van de internist naar de longarts en daarna naar de neuroloog. Niemand kon iets vinden, maar ik zou mogelijk apneu hebben. Maar ook dat werd uiteindelijk ontzenuwd na het proefslapen met een apneu apparaat.

Uiteindelijk werd besloten te stoppen met Methotrexaat. Ik ben toen de zorgverzekering gaan vragen om een second-opinion. Die kreeg ik en daaruit kwam naar voren: “U heeft sarcoïdose, daar hoort vermoeidheid bij en daar is geen oplossing voor…”. Omdat ik inmiddels langer dan een jaar ziek was wilde mijn werkgever een voorstel hoe ik dacht verder te gaan….

Omdat ik zelf het idee had dat sarcoïdose voortkomt uit een trigger van het auto-immuun stelsel en dat wilde resetten vond ik bij Sonja gehoor. Haar advies was: “Probeer afstand te creëren tot het grensgebied van gezond/ongezond.” En daar zijn we aan gaan werken met voeding, reiniging en opbouw van de darmflora. Starten vanuit een doormeting, vervolgdiagnostiek en dan werken aan de minpunten van de gezondheid. Door die verbetering meer incasseringsvermogen opbouwen. En… het hielp.

Binnen een maand kon ik weer volop werken en meldde ik mij zelfs beter. De werkgever wilde het eerst niet geloven, maar inmiddels (een half jaar later) werk ik nog steeds 40 uur en heb ’s-avonds nog energie over! Het UMC, dat mijn ogen onder controle heeft, heeft inmiddels besloten (omdat het zo goed gaat) mijn driemaandelijkse controles om te zetten naar halfjaarlijkse. Ook ben ik (na tien jaar) gestopt met het innemen van Sertraline (een erfenis van een burn-out in 2006). Oké, mijn ogen zijn niet meer wat het geweest is door het littekenweefsel in het netvlies, maar… ik voel me hartstikke goed en heb volop energie!”

Gert Voorhoeve


“Toen ik in de zomer van 2018 enorm ziek teruggekomen ben van vakantie ben ik in eerste instantie naar de dokter/ziekenhuis geweest, persoonlijk had ik nog geen ervaring met orthomoleculaire therapie. Ik had enorme buikklachten en deze waren voor mij en het ziekenhuis onverklaarbaar, het ziekenhuis zette mij weg met een ‘geïrriteerde darm’. Ik nam hier echter geen genoegen mee en ik ben opzoek gegaan naar alternatieve hulp, ik wist dat het iets was wat opgelost kon worden, het was er namelijk vanuit het niets, nooit eerder had ik buikklachten als deze ervaren.

Uiteindelijk ben ik bij Sonja terecht gekomen en zijn we vanaf een nul-punt gaan kijken naar mijn lichaam, in eerste instantie heb ik een algemene test gedaan, hieruit kwam al duidelijk naar voren dat er echt iets aan de hand was in mijn lichaam, in negatieve zin. Hierdoor kreeg ik toch een bevestiging voor mijn klachten, een bevestiging die de reguliere zorg mij niet had gegeven. Ik wil niet zeggen dat de reguliere zorg in Nederland niet goed is maar ik wil iedereen zeker aanraden om verder dan deze te kijken! Als je onduidelijkheden over je gezondheid hebt zijn er meer wegen om hier achter te komen/te behandelen, Sonja biedt hier een hele goede uitweg voor!

Na de test zijn we verder gaan kijken, we hebben zo veel mogelijk relevante zaken onderzocht, op basis van resultaten heeft Sonja telkens een gepersonaliseerd behandelingsplan opgezet. Het traject duurde lang en was erg zwaar maar uiteindelijk ben ik er weer bovenop gekomen. Naast dat ik nu voor het grootste deel af ben van mijn klachten heb ik ook veel meer inzicht in voeding gekregen, naast de behandeling is het ook een leerweg die ik voor altijd met mij mee kan nemen.

Bovenstaand is een korte samenvatting van mijn ervaring, echter kent het traject veel meer aspecten, als je met voeding werkt moet je ook met discipline werken, als je deze discipline even niet meer op kan brengen is Sonja altijd beschikbaar om hierover met je praten, geloof mij, een gesprek kan voor veel nieuwe kracht zorgen!

Al met al ben ik super tevreden en dankbaar, we zijn er nog niet helemaal maar we zijn op de goede weg, het is een lang proces van onder andere je eigen lichaam leren kennen, je zelf tegenkomen en daar de lessen van leren. Sonja heeft mij echt enorm geholpen, ik zou het iedereen aanraden om met gezondheidsklachten een keertje langs te gaan. Wie weet is het de oplossing die je al veel eerder nodig had!”

Noah Kroes


Eindelijk ben ik vrij van eczeem dankzij de integrale totaal aanpak van Sonja!
Vijf jaar lang heb ik hulp gezocht om de oorzaak van mijn eczeem te achterhalen, heb ik mijn eetpatronen continu aangepast en heb ik hormoonzalf gebruikt om mijn eczeem maar te onderdrukken. Na vijf jaar had ik de hoop opgegeven, er viel mee te leven als ik mij hield aan mijn routines. Tot ik als laatste poging besloot bij Sonja aan de slag te gaan.

Sonja zag nieuwe mogelijkheden en ontwikkelde steeds meer de overtuiging, aan de hand van testen en scans, dat veel van mijn eczeem met mijn darmen te maken had. Elke paar weken ging ik daarom, met Sonja, een nieuwe (eet)gewoonte implementeren om mijn darmen weer gezond te maken. Dat is hard werken en je hebt veel discipline nodig om het vol te houden. Gelukkig hielp Sonja mij hier bij, ze motiveerde mij en de eerste tekenen van herstel moedigden mij aan om door te zetten. 
De eerste veranderingen werden na een paar maanden zichtbaar. Ik kreeg steeds meer energie, voelde mij veel vitaler en mijn overgewicht verdween (mooi meegenomen 😊). Na fase 2 was ook mijn eczeem weg. Ik kon weer vrij van de zon genieten, wat voor een buitenmens als ik ben, heel erg goed doet. Triggers die de eczeem voorheen lieten opvlammen hadden geen tot minder invloed meer. Nu na het hele traject ben ik dan toch vrij van eczeem dankzij de integrale totaal aanpak van Sonja. Dankzij deze aanpak heb ik eindelijk weer een strakke en rustige huid.
Sonja maakt haarscherpe analyses en gaf adviezen passend bij mijn persoonlijkheid. Sonja kijkt naar wie ik ben. De therapie vraagt veel van je eigen inzet, maar het gevolg is dat ik me nu veel vitaler voel, gemiddeld weeg, vrij ben van eczeem en niet meer al het eten en mogelijke allergieën hoef te vermijden. Ik heb mijn vrijheid hervonden.”

Lucienne v. Tol


“Ik voelde me moe en uitgeblust. Dankzij Sonja ben ik weer in mijn eigen kracht komen te staan door de juiste voeding en supplementen. Daarbij heb ik geleerd meer mijn eigen grenzen aan te geven zodat ik dit in de toekomst kan voorkomen. Ook ben ik erg tevreden met de aanschaf van de Bemer.”

Coos Lange


“Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om naar Sonja toe te gaan, het heeft mij veel goeds gebracht en ik heb waardevolle dingen over mezelf geleerd. Zoals dat het wél kan om het heft in eigen hand te nemen (o.a. qua kilo’s) maar ook hoe makkelijk een gezondere levensstijl te realiseren is. Hoe belangrijk bewegen is en wat visolie kan doen, net als andere verse ingrediënten.
Kortom, dank je wel.”

A.


“Ik had last van erg lage bloeddruk, wat mijn functioneren belemmerde. Sonja heeft dit probleem opgelost door mijn eetpatroon aan te passen met behulp van het 3Care programma. Binnen no time was ik van mijn probleem af en ook van een paar kilo’s. De oude Els was weer terug. Ik voel me stukken beter, en blijf bij Sonja “onder controle”.”

Els van Groenigen


“Omdat ik me niet goed voelde ben ik in november 2018 bij Grandia Health Support van Sonja Grandia gekomen. Had al 20 jaar geleden ervaring met orthomoleculaire therapie. In het Witte Weekblad las ik dat Sonja met een praktijk was begonnen. In januari ben ik gestart met een voedingsprogramma van 3Care, met ondersteuning van supplementen. Sonja maakt gebruik van een bodyscreening waardoor het zichtbaar werd wat er aan de hand was met mijn gezondheid. Je kon ook de verbeteringen volgen via deze scans. Nu na een half jaar voel ik me fitter, minder gestrest en ben slanker. Dus niet met lijnen, maar door een programma met recepten te volgen, 6 tot 8 x kleine porties te gebruiken, zonder honger. Kan het iedereen aanbevelen!”

Janny Kamsteeg


“Was al een tijd bezig om wat kilo’s kwijt te raken. Dit probeerde ik onder andere door gezond te eten. (ik wil absoluut geen zakjes, reepjes, poedertjes etc.) De weegschaal werkte echter niet echt mee. Zo was er een kilo af en zo zat hij er weer aan. Nu was het niet zo dat ik echt veel te zwaar was. Maar het probleem was meer dat het vet allemaal rond mijn middel zat (de gevarenzone dus). Ik wilde daar echt wat aan doen. Maar het demotiveert zo erg als je van alles probeert maar er weinig tot niets van afgaat. Wat doe ik fout? Nu had ik wel al eens wat gelezen over het 3care gezondheidsprogramma. Maar ik dacht eerlijk gezegd dat zal wel weer een van die “diëten” zijn. Totdat ik van een kennis hoorde dat het echt werkt. Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt. Ik ben 11 april jl. begonnen met het programma en vandaag 3 juni (7 1/2 week verder) ben ik 8 kilo kwijt. Geweldig! Ik zit weer op het gewicht van ca. 25 jaar geleden. Ik heb de afgelopen periode lekker gegeten en absoluut geen honger gehad. Af en toe had ik zelfs iets van pff.. ik moet alweer eten. En nu….? Nu moet ik mijn gezonde leefstijl voortzetten. Dat moet haast wel lukken. Er staan genoeg lekkere recepten op de website. En heel af en toe zondigen mag ook. Kortom: ik ben heel blij met de support van Sonja.”

Els Kool


“Beste Sonja, ik heb een mooie nieuwe jurk gekocht en voel me weer een slanke den. Het was een lange weg maar ik heb mijn doel dankzij jou bereikt. Dank je wel voor je begeleiding, aandacht en hulp om me beter te voelen! Groetjes, Mihaela”

Mihaela Schrama


“Ik ben Marco, 48 jaar en getrouwd en vader van 3 zoons. Ik ben hoofdconducteur en in die functie werk je zeer onregelmatig, wat dus leidt tot ongezond eten. Daarnaast heb ik 4 jaar geleden een hypertensie gehad, dus een zeer hoge bloeddruk. Met mijn werk en de medicatie, ging mijn gewicht drastisch omhoog. Maar zelf had ik daar geen last van. Tot ik in september een collega tegenkwam en zag dat deze erg was afgevallen. Dan ga je nadenken. In die week kreeg ik een linkje van een kennis van Sonja Grandia en heb met haar contact opgenomen. Ik vond daar naast een luisterend oor ook een zeer deskundig iemand. Samen hebben we gekeken naar een oplossing voor mijn gewicht en ongezonde levensstijl. Het 3care voedingsprogramma zou goed voor mij zijn. Na toestemming van huisarts en cardioloog ben ik begonnen. Nu ruim 10 kg lichter, complimenten van artsen en een goede controle van Grandia Health Support zie ik het leven weer helemaal zitten. Dank je wel Sonja..”

Marco Warmels


“Vanaf februari kom ik bij Sonja. Eerst met stress klachten in de armen..aanvullende supplementen gebruikt, iedere dag beweging. Trouw heb ik de adviezen opgevolgd, en al doende merkte ik verandering in mijn body. De vetverdeling veranderde en ik voelde me fitter. En nu in december is mijn slechte cholesterol met 1 punt gedaald…precies wat nodig was…zonder medicijnen en met gezonder eten. Dus geen vervelende bijwerkingen zoals je vaak met medicijnen ziet. 

Vanaf februari dacht ik al aan de Bellicon en nu heb ik de Bellicon aangeschaft (Sonja heeft de bestelling voor me klaargemaakt). Met veel plezier doe ik de oefeningen twee keer per dag…Mijn lichaam voelt soepel aan en tijdens het springen merk ik dat de energie gaat stromen….ik ben blij dat ik de Bellicon heb aangeschaft. 

Sonja begeleidt me om om te gaan met een andere leefstijl, voedingswijze. Dit doet ze op een geduldige en liefdevolle manier. Ik beveel haar van harte aan.”

José v.d. Putte


“Ik ben in het verleden niet veel bezig geweest met gezond eten, drinken en lifestyle,  maar al gelijk na het 1ste bezoek heb ik aanzienlijke veranderingen opgemerkt; zo ben ik naar aanleiding van de instructies van Sonja bijvoorbeeld 4 kg afgevallen door alleen op te letten wat wel en niet gezond is voor mijn lichaam, vooral m.b.t. eten en drinken. Het zijn sessies van bewustwording.”  

Aaldert Zekveld 


“Mij werd geadviseerd om een gezondheidsupdate te laten maken bij Sonja Grandia. Ik wist niet wat mij te wachten stond en had ook wel een paar klachten. Via de Multiscan werd, na een goede uitleg van de scan, mij exact verteld waar het aan zou kunnen liggen. Nu drie weken verder voel ik me beter en nemen mijn (gelukkig niet ernstige) klachten af. Ik vind het heel bijzonder dat je aan de hand van deze Multiscan met wat leefstijlaanpassingen en supplementen je lichaam voelt verbeteren zodat het geheel weer op pijl komt.”

Gerrit Thomas


“Het moment was weer aangekomen om een update te laten maken. Na een jaar up-down bezig te zijn met het verbeteren van mijn gezondheid, dit keer een hele goede stijgende lijn. Mooi om te ervaren dat je echt resultaat boekt bij het veranderen van je lifestyle, juist omdat het (in mijn beleving) een hele pittige aanpak is in het omzetten van de gewoontes die je jarenlang hanteert. Dus als het bij mij kan, zijn er zeker voor jou ook mogelijkheden :)”

Atie van den Heuvel


“Twee maanden geleden mijn eerste Multiscan gehad bij Sonja. Na gesprek de Multiscan gedaan en met rapport naar huis. Na aantal uur ook al een advies van Sonja qua supplementen en sportadvies. Ik heb de keus gemaakt om er helemaal voor te gaan, ik voel aan mijn lichaam dat er wat moet gebeuren. Vanaf de eerste dag alle supplementen gaan slikken en gestart met meer sport momenten, waaronder buiten lopen en ik heb een Bellicon besteld waarop ik ben gaan trainen.

In je eigen tijd binnen of buiten trainen is top en voelde direct dat dit voor mijn lijf erg prettig is (lage rugklachten). Ik ben nu twee maanden bezig en voel me zoveel beter, wat supplementen, aanpassing in eten en meer bewegen al niet met je kunnen doen, zonder heel veel extra inspanning.

Door het rapport en de prettige gesprekken en advies van Sonja, komt je lichaam in een andere modus waar ik me heel prettig bij voel, ik ga rustig door en ben heel blij met hoe ik me nu al voel. Je kan gevoel moeilijk omschrijven maar in twee maanden al zoveel resultaat, vind ik geweldig.”

Ella Donker


“Onderstaande personen hebben al zo mooi Sonja’s kwaliteiten plus de verrassende uitkomsten van de scans beschreven. Daar kan ik alleen maar mee instemmen.”

Verona Vinke


“Het was zover, op voor een afspraak om te zien hoe ik ervoor stond. Eigenlijk meer in om de afspraak af te zeggen als in voor wat er uit de scan zou komen. Naar Sonja toe en verteld hoe de decembermaand was verlopen met eigenlijk heel veel teveel van dat wat niet op de lijst met gewenste producten stond 🙂 Geen probleem, de stand van zaken doorgesproken en daarbij steeds weer een luisterend oor van Sonja. De scan wees uit dat er op verschillende terreinen wel degelijk vooruitgang is geboekt. Ik had dit absoluut niet verwacht, waarschijnlijk is er dus meer wat je oppikt van het hele proces als je zelf door hebt, ik denk dan aan eetpatronen doorbreken en je levensstijl aanpassen. Dit geeft de burger moed. Samen gekeken naar hoe nu verder, uitgebreide aanvullingen ontvangen qua eetpatroon en ook een nieuwe blik op de aanvulling en vervanging van supplementen. Ik ga ervoor.” 

Atie van den Heuvel


“Sonja made a detailed analysis of our body health. She takes her time to explain every step and she gladly answered our questions. She can also give good advice on how to get a bit better and communicates in a very clear and kind manner. Thank you for your insights and care! We will come back!” 

Matthias & Loïs Labrosse


“Ondertussen zijn we 3 maanden verder en is mijn “terugkomdag” een feit. Ik had er een beetje een hard hoofd in omdat ik de laatste tijd weer wat minder secuur was met mijn goede voedingsvoornemens. De supplementen heb ik echter braaf ingenomen en wat bleek (!!); dát wat ik had gedaan was in combinatie met de supplementen toch genoeg voor significante verandering/verbetering. En dat in zo’n korte tijd! Ik ben toch wel heel positief verrast… 

Nu begrijp ik ook waarom een vervolgconsult zo belangrijk is; met vergelijkingsmateriaal (voor- en na het aanpakken/corrigeren van de basis) is het nu heel duidelijk geworden wat er gebeurd is, wat er daadwerkelijk aan schort én dus nog staat te gebeuren. Dát laatste is nog wel een dingetje maar ik heb nu gezien en aan den lijve ondervonden dat ik op de goede weg zit. Met de juiste opvolging van het advies weet ik zeker dat ik straks weer meer vooruitgang heb geboekt. 

Ik vraag me serieus af of deze zaken zonder de Multiscan überhaupt aan het licht waren gekomen, ik denk namelijk van niet. Terwijl dit -in mijn geval- absoluut noodzakelijk is om te weten en oplossing vereist. Eigenlijk best kwalijk als je bedenkt hoeveel kosten ik door de jaren heen heb gemaakt (de nodige specialisten, medicatie, eigen risico etc etc).

Nogmaals, Sonja legt alles perfect uit aan de hand van de scanuitslagen. De uitslag wordt o.a. verwerkt in 3D-animatie, kortom: het is super interessant en duidelijk! Met het totale advies en de supplementen ga ik, vol goede moed, fase B in….”

Tanja Poelman


“Ik heb onlangs de mogelijkheid gekregen de Multiscan te laten uitvoeren bij Sonja Grandia. Het was een heel fijne ervaring. Ik weet hoe ik er voor sta. Sonja straalt een rust uit waarbij je meteen op je gemak bent. De Multiscan was verrassend, want precies de dingen die ik aangaf bij de vragenlijst, kwamen ook uit de scan met daarbij behorend advies. Ik ga er dan ook mee aan de slag. Sonja is kundig en professioneel en weet heel duidelijk alles toe te lichten wat er uit de scan naar voren komt. Mooi om zo weer bewuster in het leven te staan en iets te doen met de adviezen.”

Gerda Hougardy


“Via een enthousiaste kennis ben ik geattendeerd op de Multiscan zoals bij Grandia Health Support wordt aangeboden. Begin november is de scan uitgevoerd, beginnend met een uitgebreide informatie over mijn gezondheidstoestand. Daarna de scan zelf, welke verrassend snel is uitgevoerd; duurt niet langer dan 2 minuten. Daarna volgt een uitgebreide analyse met toelichting van de uitkomsten door Sonja Grandia. Die toelichting heb je wel nodig want de scan-analyse – die je als hardcopy meekrijgt – bevat best wel veel vaktaal die voor mij als leek niet altijd even duidelijk was. Na 1 à 2 dagen krijg je per mail uitgebreide voeding- en lifestyle adviezen. Zeer duidelijk met de nodige toelichting en ik heb daar direct een keuze uit gemaakt. Ben nieuwsgierig hoe het gebruik van de supplementen zal uitwerken. Tot zover heb ik het hele proces als zeer plezierig ervaren.”

Jan Ravesloot


“Ik heb mijn bezoek aan Sonja als zeer prettig en leerzaam ervaren. Sonja weet waar ze het over heeft, is open en helder in haar communicatie. Ik ben met een gerustgesteld gevoel bij haar weggegaan. Ik verheug me alweer op mijn volgende APK! Ook de nazorg was ik superblij mee.”

Fadwa Ahannach


“Als scepticus ben ik ingegaan op de mogelijkheid om een scan te ondergaan bij Sonja Grandia. Na een algemene incheck en een aantal minuten met je handen en voeten op een scanapparaat volgt een uitgebreide rapportage die je gelukkig mee naar huis krijgt, zoveel staat erin en wordt er besproken en door de scan blijkbaar gemeten. Je hele fysieke gestel wordt als het ware doorgelicht. Ik wist al dat ik gezond was, maar toch was de scan zeer waardevol voor mij want je krijgt een bijzonder pallet van adviezen mee naar huis voor een gezonde levensstijl. De uitgebreidheid overweldigde mij bijna in de bespreking van de scan tijdens het consult. Heel interessant, maar de veelheid aan informatie maakt het niet erg makkelijk te implementeren in de praktijk. De versie die niet veel later in je mailbox zit, is er eentje om door een ringetje te halen. Klare taal, praktisch, diepgaand, compleet, professioneel en nog haalbaar ook. En vooral dat laatste is misschien wel het meest waardevolle; dat je iets in handen krijgt dat realistisch is.

Ook niet onbelangrijk is de warme en oprechte persoonlijkheid van Sonja. En die karaktereigenschappen combineert zij met kennis over je gezondheid en voeding en jarenlange ervaring in de drogisterijwereld. Dat is prettig en maakt dat je al snel merkt dat je te maken hebt met een professional die persoonlijke aandacht voor je heeft. Ze heeft haar zaakjes op orde wat blijkt uit een prachtig ingerichte praktijkruimte, een gedegen opleiding en natuurlijk de investering in een apparaat dat zijn waarde in Amerika al heeft bewezen.

Als coach kijk ik altijd naar het complete plaatje van een persoon: affectie, cognitie, spiritueel en fysiek. En voor met name dat laatste aspect kan ik mijn cliënten met volle vertrouwen doorverwijzen naar Sonja. Ik ben om!”

Paul Verhoeff


“Een bijzondere ervaring om een Multiscan Pro uit te laten voeren. Een zeer warm welkom, in alle rust en met veel aandacht de vragenlijst door gelopen. Duidelijke uitleg van de scan, en ook daarna goede begeleiding om de uitkomst in praktijk te gaan brengen. Laat je niet weerhouden door de kosten, dit is echt een aanrader om je leven een goede impuls te geven.”   

Atie van den Heuvel


“Uitermate nieuwsgierig en met een gezonde spanning ben ik afgelopen week voor m’n 1e consult in de kersverse praktijk van Grandia Health Support geweest. Naast het feit dat ik van A tot Z gefascineerd was door alles, heb ik mij bijzonder op m’n gemak gevoeld en heb ik de tijd als zeer prettig ervaren. De wijze waarop Sonja te werk gaat; je op je gemak stelt, hoe zij de tijd neemt, dat alles zorgvuldig benoemd en uitgelegd wordt heeft ervoor gezorgd dat ook ik, als niet-deskundige op dit gebied, grotendeels begrijp waar het allemaal over gaat.

Ik kwam voor een “Consult Multiscan Pro” en zonder in te gaan op mijn persoonlijke scan was de uitslag van deze scan/dit onderzoek bijzonder verhelderend. Een heuse eye-opener!

Sonja heeft mij uitgebreid tekst en uitleg gegeven en daarnaast advies over hoe de aandachtspunten het beste aangepakt kunnen worden. Now it’s up to me!! Maar de do’s and dont’s die ik heb meegekregen had ik in ieder geval nooit zelf kunnen bedenken. Vol verwachting neem ik het advies ter harte, ga er mee aan de slag en zie uit naar m’n volgende reality-check 😉

Soms weet je wel dat er iets niet helemaal lekker zit en dat je doen en laten van invloed is op je lijf…maar het is handig en ik denk goed om te weten èn te zien wat voor invloed het daadwerkelijk op je lichaam (functioneren) heeft. Met de juiste tools geeft dat wat extra motivatie om er wat aan/mee te doen.”

Tanja Poelman