picture provided by post creator

Wat is Multiscan Pro

Inzicht in je gezondheid van het moment geeft je de mogelijkheid om deze vanuit preventief oogpunt zo goed mogelijk in stand te houden of te verbeteren. In de studio maak ik gebruik van de Multiscan Pro gezondheidsscreening. Dit is een geavanceerd high-tech meetinstrument om snel, eenvoudig en betrouwbaar jouw functionele gezondheidsstatus in kaart te brengen. Meten is weten! Je ontvangt na elke screening een verslag van de resultaten met gepersonaliseerde leefstijl-, suppletie- en voedingsadviezen. Kijk hier voor een filmpje zodat je kunt zien hoe de meting plaatsvindt. Let op: de gezondheidsscreening is geen klachtenbehandeling! Hiervoor is een uitgebreide intake nodig met ingevulde vragenlijst, waarna ook verder onderzoek (ontlasting, bloed, speeksel) kan plaatsvinden. Op basis daarvan kan er een therapieplan worden samengesteld.

APK – ook voor bedrijven

Met behulp van de Multiscan Pro kun je regelmatig een APK van je gezondheid uit laten voeren. Het is een nieuw, innovatief type apparaat binnen de meet- en analyse systemen en vormt een meerwaarde op het gebied van preventie, begeleiding en gezondheidszorg. De Multiscan Pro werkt op basis van functionele, fysiologische gegevens die in enkele minuten tijd gemeten worden. De verkregen informatie wordt softwarematig verwerkt en biedt een overzicht van de status van jouw gezondheid op het gebied van o.a. lifestyle, voeding en suppletie, zuurgraad, orgaanfuncties, mentale en hormonale gezondheid, sport en beweging. Ook is er de mogelijkheid voor bedrijven om op locatie een jaarlijkse personeels-APK uit te laten voeren. Een korte en betaalbare gezondheidsscreening voor medewerkers waardoor preventief kan worden ingegrepen ter voorkoming van uitval door ziekte. Voor meer informatie hierover, stuur een mail naar sonja@grandia-healthsupport.nl. De screening is een apart onderdeel van een orthomoleculair consult. Klik hier voor de tarieven van Grandia Health Support.

Wetenschappelijk

De Multiscan Pro werkt op basis van functionele analyse en fysiologische gegevens, niet te verwarren met de bio-energetische scanapparaten of de bioresonantie techniek. Het is een computergestuurd medisch systeem dat beelden, diagrammen en aangepaste grafische afbeeldingen van de cliƫnt laat zien. Dit biedt waardevolle informatie over het organisme met indicaties omtrent je functionaliteit en je gezondheidstoestand. Deze indicaties vormen een stabiele referentie ter controle en ook ter bepaling van de ontwikkelingen binnen een bepaalde therapie (follow-up). De resultaten en geleverde informatie zijn uiterst betrouwbaar en gebaseerd op de wetenschappelijk gefundeerde techniek van de bio impedantie, ook gebruikt in de moderne weegschalen.

De werking

Deze indirecte methode voor het meten van de lichaamssamenstelling is gebaseerd op:

De pulsoxymetrie: zuurstofsaturatie, polsslag en analyse van de pols golfvorm. Hierdoor krijgen we o.a. informatie over de toestand van de bloedvaten, de druk en een respons van de bloeddruk en over de HRV – hartslagvariabiliteit. Interessant bij de beoordeling van stress, oververmoeidheid en overtraining.

De sudomotorische test: door middel van het meten van de zweetsecretie (galvanische huidweerstand) krijgen we zinvolle informatie over het autonome zenuwstelsel en de microcirculatie.

De elektrische interstitiƫle scan (EIS): door het meten van de verschuiving van de ionen NA+, K+, CL- via de elektrische geleiding van een wisselstroom door het lichaam wordt er een beoordeling gemaakt van de gezondheidstoestand van het weefsel.

De bio impedantie meting: hiermee krijgen we informatie over de hoeveelheid vocht in het lichaam, intracellulair of extracellulair, het vetpercentage, alsook over het basale metabolisme en het calorieverbruik.  

De resultaten

In twee minuten screent dit apparaat middels zes elektroden (voorhoofd, handpalmen en voetzolen) en een oximeter (cardiovasculaire meting) het lichaam en verschijnen er grafieken waarin de gesteldheid van de vitale orgaansystemen en functieparameters worden weergegeven. Het is een snelle, pijnloze en niet invasieve methode. De resultaten worden digitaal opgeslagen zodat persoonlijke rapportage en een goede vergelijking met de al eerder uitgevoerde en vastgelegde metingen mogelijk is. De Multiscan Pro is een uiterst betrouwbaar hulpinstrument voor het in kaart brengen van jouw individuele gezondheidsstatus.

De Multiscan geeft o.a. informatie over:

 • Functionele analyse en metingen van verschillende organen, klieren en weefsel
 • De schattingen van de lichaamssamenstelling / BMI waarden (lengte, gewicht, water- en vetverhouding)
 • Hormonale waarden
 • Biochemische waarden met betrekking tot bloedwaarden
 • Biochemie – statistische grafiek
 • Neurotransmitters – statistische grafiek (o.a. dopamine, serotonine)
 • Zuurgraad in het lichaam – acidose (te hoge zuurgraad) en alkalose (te hoge basiciteit)
 • Oxidatieve stress (vrije radicalen – lichaamsveroudering / zuurstofopname in weefsel)
 • Cellulaire mitochondriale activiteit (energiecentrale van de cel / ATP)
 • Biologische enzymatische activiteit
 • Statistische analyse van risicofactoren
 • Voorstellen voor eventuele aanvullende onderzoeken
 • Voorstellen voor voeding
 • Bloeddruk
 • Hartslag

Voor de meting moeten alle ringen om de vingers kunnen worden afgedaan.

Voor meer info kijk hier op de website van Medicavisie.